Welke rollen kunnen toegekend worden?

De applicatie laat toe om met verschillende gebruikers met verschillende rechten te werken. Aan een gebruikersaccount zijn zogenaamde rollen gekoppeld met bijhorende rechten:

• Beheerder: deze rol is voor de beheerder van alle gebruikersaccounts en heeft alle rechten voor alle Gymfed-applicaties (Clubapp, Trainers app, Q4Gym). De gebruiker dient GEEN andere rol toegekend te krijgen (ook niet ‘Jurylid’).
    Gebruikers aanmaken kan enkel door de beheerder.

• Lidbeheer: deze rol geeft recht om ledengegevens toe te voegen, te wijzigen en te verwijderen en geeft alsook toegang tot de rapportage (basisrapporten) en de mailmodule.
    Met deze rol kunnen ook ongevallen ingegeven worden en mutualiteitsattesten verstuurd worden.

• Wedstrijdbeheer: deze rol geeft recht om wedstrijdinschrijvingen te doen en muziek te uploaden maar geen ledengegevens te wijzigen. Deze rol geeft ook toegang tot de mailmodule.

• Alleen lezen: deze rol geeft recht om de gegevens te lezen. Het is niet mogelijk om documenten (vb. diploma’s lesgevers) te downloaden en geeft ook geen toegang tot de rapportage.

• Jurylid‘alleen lezen’ met daarbij rechten tot jurylidopgave bij wedstrijden (zo kan het jurylid op eigen initiatief een juryopgave doen voor de club).

• Rapportage ledenlijsten: ‘alleen lezen’ alsook DE VOLLEDIGE rapportage (dus alle rapporten!) en toegang tot de mailmodule.

• Q4Gymdeze rol geeft de gebruiker toegang tot de Q4Gym-tool en niet tot de Clubapp. (https://kwaliteitsinstrument.Q4Gym.be/)

• Admin Trainers App: deze rol geeft de gebruiker toegang tot het administratiegedeelte van de Trainers App (https://app.gymfed.be).

• IN ONTWIKKELING, realisatie voorzien seizoen 2025-2026! Admin Evaluatie App: deze rol geeft toegang tot het administratiegedeelte van de Evaluatie App.

Een rol toekennen

1. Vul het e-mailadres in bij ‘Bestaande gebruiker toegang verlenen of ontnemen’

2. Kies de ‘rol’ die je wil toekennen en klik op ‘Rol toekennen’

3. Zelfde werkwijze om een rol te ‘ontnemen’

4. Onderaan de pagina vind je een overzicht van de personen waar een rol aan toegekend is.