Wat zijn webservices of API's?

Heel kort samengevat zijn webservices of API’s (Application programming interface)  tools die het mogelijk maken om te communiceren tussen 2 programma’s.

Deze webservices zijn dus nodig om er voor te zorgen dat gegevens die ingevoerd worden in de clubapplicatie ook beschikbaar zijn in andere applicaties (of vice versa) zonder dat die gegevens nog eens moeten ingevoerd worden in die andere applicaties.

Welke webservices zijn er?

Momenteel zijn er 3 webservices actief in de clubapplicatie:

  • MailChimp-API: deze webservice is nodig om te kunnen communiceren met MailChimp zodat de berichten vanuit de clubapplicatie probleemloos verstuurd zaken (mailmodule vanuit de clubapplicatie & het versturen van mutualiteitsattesten). Je kan in het MailChimp-account van jouw club eventueel een andere API-sleutel aanvragen & deze hier toevoegen.
  • Club token: deze token wordt gebruikt voor clubs die met een eigen systeem werken en voldoende IT-support hebben in de club + alle clubs die de Trainers App gebruiken.

Verder wordt ook de API met Mollie (platform voor online betalingen waar de club zelf een account op neemt) aangestuurd via een API, maar deze API-sleutel vind je terug in het instellingsscherm voor ‘Online inschrijven’. Meer info daarover vind je hier